Wadloopcentrum Fryslân

Welkom op de website van Wadloopcentrum Fryslân. Wij zijn één van de grotere wadlooporganisaties met een ruim aanbod aan georganiseerde wadlooptochten. Of je nu voor het eerst wilt gaan wadlopen of een geroutineerde wadloper bent, bij Wadloopcentrum Fryslân kan iedereen terecht voor een passende wadloopervaring.

Onze vereniging bestaat al meer dan 50 jaar en beschikt over een team van goedopgeleide en ervaren gidsen die als vrijwilliger verbonden zijn aan onze vereniging. Het is een groep van mannen en vrouwen met een zeer uiteenlopende achtergrond, maar één ding hebben ze gemeen; een grote passie voor de Wadden en het wadlopen die ze graag met je delen.

Wadloopgids worden?

Lijkt het je interessant om wadloopgids te worden, lees dan hier hoe het opleidingstraject bij onze vereniging eruit ziet. Ben je na het lezen van dit verhaal nog steeds enthousiast, stuur dan een mailtje naar j.baalbergen@knid.nl (Jaap Baalbergen, coördinator opleidingscommissie).

Bekijk de video waarop Arjen Dijkstra, één van onze wadloopgidsen, vertelt over zijn ervaringen en lees meer over het Waddengebied op Visit Wadden.

agenda

boek een tocht!

Gebruik de agenda hiernaast om te ontdekken welke tocht er zijn. Met de pijltjes wisselt u van maand en door op een datum te klikken kunt u zien welke tochten er op die dag zijn.

lepelaar

lepelaar

wadpier

wadpier

steenloper

bonte strandloper

eidereend

eidereend

strandkrab